Solceller och elbilar

Som installatör är du säkerligen väl medveten om fördelarna med solceller, som till exempel minskade energikostnader och CO2-utsläpp. Men har du någonsin funderat på att informera dina kunder om fördelarna med elbilar och laddning?

Solceller och elbilar är en bra kombination eftersom en elbil kan fördubbla elförbrukningen och solceller kan generera den el som behövs. Du kan få en viktig roll vad gäller råd om och installation av solceller och laddstationer för elbilar, inklusive flera helhetslösningar.

Dina kunde fortfarande vara delvis beroende av elnätet om de enbart implementerar solceller och en laddningsstation, men med ett hembatteri kan den lagrade överskottselen från solcellerna användas vid ett senare tillfälle. Wallbox-laddare har Eco-Smart-funktionen som hjälper kunderna att ladda på det mest effektiva och hållbara sättet. På Power365 hittar du allt du behöver för ditt system, inklusive ett komplett sortiment av laddstationer.